Sevgili okuyucularım, 21 Ocak 2022 tarihinde Louise L. Hay’nin kitaplarından bir tanesi olan “Düşünce Gücüyle Tedavi”yi paylaşmıştım. Kitap iki seriden oluşuyor. Bugün de ikincisinin içeriğini sizinle paylaşmak istiyorum. Bu arada Louise L. Hay, bu kitapta kendi hastalığından bahsediyor.
Sizler de sevgili okuyucularım, sosyal medyada sıkça karşılaşıyorsunuzdur; düşüncelerin sağlık üzerinde ne kadar etkili olduğuna ilişkin paylaşımlarla. Zehirli düşünceler ruhumuzu, zihnimizi ve bedenimizi olumsuz etkiler ve en çok kendimize zarar verir. Ama çoğumuz hastalıklarımıza bu olumsuz düşüncelerin yol açtığını bilmez.
Örneğin size yapılan haksızlıklar karşısında hakkınızı koruyup kendinizi ifade edememiş, içinize atmış iseniz o zaman boğazınız ağrıyor. Doktora gidiyorsunuz, farenjit teşhisi konuluyor ve siz, işte soğuk su içtim ya da klima açıktı gibi nedenlere bağlıyorsunuz hastalığınızı. Aslında bu saydıklarınız kökenin ne olduğunu bilip orayı şifalandırmak yerine kolayına kaçıp bahanelere sığınmaktan başka bir şey değildir. “Geçer bunlar, basit bir boğaz ağrısı,” deyip geçiştiriyorsunuz. Tabii ki basit ama o yer ediyor ve en ufak bir şeyde bağışıklık sistemi düştüğünde de sık sık boğaz ağrısı başlıyor. Zaten her olumsuz düşünce ve duygu bağışıklık sistemini zayıflatıyor.
Louise L. Hay’in kitabının bir özelliği hangi hastalığın hangi olumsuz düşünceden kaynaklandığını ve hastalığı ortadan kaldırmak için yeni düşünce biçiminin nasıl olması gerektiğini açık olarak anlatması. Sizin, hastalığın kaynağını bulup dönüştürmek için hangi olumlamaları yapmanız ve hangi düşüncede, duyguda olmanız gerektiğini yazıyor.
Bazı kitaplar vardır elimizin altında sürekli olmasını isteriz. İşte bunlardan bir tanesi de Louise L. Hay’nin “Düşünce Gücüyle Tedavi-2 kitabı. Şimdi sizinle bu kitaptan bir bölümü paylaşıyorum:
“…
Eski kalıpların atılması. Bir sorunun sürekli olan ortadan kaldırılması için öncelikle zihinsel nedenini çözmemiz konusunda çalışamaya başlamalıyız. Ama genellikle nedenin ne olduğunu bilmediğimiz için çalışmaya nereden başlayacağımızı da kestiremeyiz. Dolayısıyla, eğer ‘Bu ağrıya neyin neden olduğunu bir bilebilseydim’ diyorsanız elinizdeki bu kitapçığın aradığınız nedeni bulmanıza, hem zihinsel hem de bedensel sağlığı sağlayacak yeni düşünce kalıplarını oluşturmanıza yardımcı olmasını umuyorum.
Yaşamımızdaki iyi ve kötü (hastalıklar) her şey, deneyimlerimizi oluşturan zihinsel düşünce kalıplarının bir sonucudur. Hepimizde, bizleri neşelendiren, mutlu kılan iyi ve olumlu deneyimleri oluşturan birçok düşünce kalıbı vardır. Bizleri kaygılandıran, tedirginlik ve mutsuzluk yaratan deneyimleri oluşturan ise olumsuz düşünce kalıplarıdır. Bedende hastalıklara neden olan en yaygın zihinsel düşünce kalıpları eleştiri, öfke, kırgınlık ve suçluluktur.
…”
Şifa olsun.
Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://sevginin-isigi-sifa.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.