KAVGA ENERJİSİ HAYATLARA BLOKAJ KOYAR

Bugün sizlerle içinde kavga enerjisini taşıyan insanlar üzerine konuşacağız. Bu tip yaklaşıma sahip insanlar için tartışmaya bağımlı insanlar demek yerinde bir tabir olacaktır. Bu yapıdaki insanlarla hayatımızın birçok evresinde karşılaşmamız mümkündür.  Ailemizde, arkadaş çevremizde, iş hayatımızda bu bağımlılığı içinde barındıran insanlar olabileceği gibi, hiç tanımadığımız ama bir şekilde sosyal hayatlarımızda karşılaşabileceğimiz insanlarda olabilir.

Basite indirgeyerek bir örnekle kavga enerjisine sahip bir insan modeline göz atalım: Markette, alışverişinizi sonlandırmak üzere kasadaki sırada bekliyorsunuz. Bir anda birisi çıkageliyor ve sırayı ya fark etmeden ya da görmezden gelerek ön tarafa geçiyor. Siz olması gerektiği gibi kişiyi bir sıra olduğuna dair uyarıyorsunuz. Sırayı ihlal eden kişiden beklenen; ‘pardon sırayı fark etmedim’ demesi ve sırayı takip ederek yerine geçmesidir. Ancak bu kişi negatif enerji yüklü ve her an kavga etmeye meyilli ise beklenen nezaketin aksine öfkeyle duruma tepki verir ve yersiz yere bir tartışma ortamı yaratır. Bu yetmezmiş gibi sizi de o tartışmanın içine çekmeye çalışır. Bir başka örneğe daha bakalım: ‘Bir restoranda yemeği soğuk servis edilen kişi durumu uygun bir dille ifade edip yemeğinin değiştirilmesini talep etmek yerine restoran müdürünü, hatta mutfaktaki şefi de duruma dahil ederek memnuniyetsizliğini kavga noktasına taşıyabilir. Bu kişi ruhundaki kavga enerjisini sadece kendi kendini yok etmek için kullanmamaktadır. İçinde bulunduğu ortama da bu enerjiyi yaymaktadır. O ortamda bulunan diğer insanlar da bu durumdan olumsuz etkilenirler, keyifleri kaçar, ağız tadıyla hoş sohbetle yiyecekleri yemekleri heba olur. Maalesef kavga enerjili ve hatta kavgaya bağımlı insanlar yaptıkları hatalı davranışı fark etmez, hatta ne denli haklı olduklarına körü körüne inanırlar. Ortama yaydıkları negatif enerji beraberinde de olumsuzluklar silsilesini art arda getirir. Yemeğin soğuk olmasından yana olan kavga biter, bu sefer açılan camdan gelen esintiye kızarlar, o biter gelen hesaba itiraz ederler. Bu döngü böyle sürüp gider… Ah bir de böyle bir insanla seyahate çıktıysanız, işte o zaman sizde bir şekilde negatif enerjinin içine çekilirsiniz. Onun kavga enerjisinin, tartışmaya bağımlı hallerinin enerjisi etrafı sarar, size de türlü aksilikler yaşatır.

Tartışmaya bağımlı insanlar ile yaşamak ya da onlarla aynı ortamda olmak mayın tarlasında dolaşmak gibidir. Çünkü bu insanlar aslında kendileriyle savaş halindedirler. Biraz önce de örneklerle değindiğimiz bu insanlar bir dürtü etkisiyle sürekli bir tartışma arayışına karşı bağımlıdırlar. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, tartışmaya bağımlı insanların yarattıkları problemler, tartışmalar veya gösterdikleri aşırı tepkiler gerçek değildir. Unutulmamalıdır ki; problem sizde değil, onlardadır. Sorun onlardaki duygusal olarak dengesizlikten kaynaklanmaktadır. Duygularını kontrol edemezler ve güçlü bir psikolojiye sahip değillerdir. Kavgaya bağımlı insanlarla ilgili birkaç can alıcı detay: ★Ya hep ya hiç şeklinde düşünürler. Sevmedikleri ya da beklentilerini karşılamayan bir şeyle karşılaştıklarında agresif veya eleştirel olarak yanıt vermekle sınırlıdırlar. ★Duygularını kontrol etme yetenekleri zayıftır. Kendilerini, öfkelerini ve hayal kırıklıklarını başka insanlardan çıkartmaya meyillidirler. ★Tavırlarıyla durumları ve insanları dengesizleştirirler (de stabilize etmek). İnsanlar ve durumlar üzerinde egemenlik kurmak isterler, insanları aşağılarlar, sert bir dilleri ve saldırgan davranışları vardır. ★Hayal kırıklığına tahammül edemezler ve suçlu ararlar. Bu insanlar sadece hayal kırıklığına uğramakla kalmaz, aynı zamanda bu hüsranı öfkeye çevirirler ve suçu başkasının üzerine atmaya çalışırlar. ★Düşünceleri her zaman olumsuz duyguların hakimiyeti altındadır. ★Ruhlarındaki olumsuz enerji dillerine de yansır, kötü kelimeler kullanırlar, kırıcı ve iğneleyici sözleri pervasızca söylerler. ★Başkalarıyla empati kurmakta büyük zorluk yaşarlar, çoğu zaman empatiden tamamen yoksundurlar. Hiçbir şeye olumlu bakmaz, sizde ki olumlu duyguları da yerle yeksan ederler. Garip bir şekilde bundan da mutluluk duyarlar. ★Her türlü problem için sorumluluk almaktan kaçınırlar ve çözüm aramak istemezler. ★Kavga enerjisine sahip olan insanlar, bu enerjiyi bağımlılık haline getirirler ve içlerinde bitmek tükenmek bilmeyen öfke, kibir, kıskançlık, nefret, intikam duygularını taşırlar. ★Her şey son derece güzel giderken bile bundan huzursuz olup, kavga edecek bir bahane bulurlar. Aslında kavga enerjisine sahip kişiler kendilerine blokaj koyarlar ama bunun farkına dahi varamazlar. ★Kavga etmek hatta saldırmak kendisini tekrar güçlü ve değerli hissetmenin önemli aracı haline gelir.

Kendisiyle barışık olmayan insan, tüm dünya ile savaş halindedir. (Mahatma Gandhi)

Etrafınızda hemen her zaman son derece kavgacı insanların olması muhtemeldir. Çoğu zaman yorucu olduğu kadar karmaşık da olan bu insanlarla bir arada yaşamak zorunda kalıyoruz. Bazen bu insanları daha iyi hale getirebiliriz, ancak bazen de onlarla aramıza sınırlar koymalıyız hatta onları hayatlarımızın dışında bırakmalıyız. Kavgacı ve buna bağımlı insanlar aslında kendileriyle savaş halindedirler. Bu savaşın karanlık cephesinin ardında da dikkat çekmeye çalışan, içinde gizli yaralar taşıyan bir insan vardır.

Siz kendi ışığınızı yükseltin, enerjinizi negatif duygulardan uzak tutun, hal böyle olduğunda karşınıza çıkacak insanlarda sizin gibi olacaktır.

Her şey gönlünüzce olsun!
Sevgi ve ışıkla kalın!..
Nurgül AYABAKAN
nurgul.ayabakan@gmail.com
Telif Hakkı©2021 Sevginin Işığı “Şifa”. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu yazıyı tümü olmak şartıyla, değiştirilmeden, bedava olarak ve bu telif hakkı uyarısı ve internet bağlantısı (https://sevginin-isigi-sifa.com/) ile birlikte kopyalamaya ve dağıtmaya izin verilmiştir.
 

6 yorum “KAVGA ENERJİSİ HAYATLARA BLOKAJ KOYAR

    1. Sağolun Birnur Hanımcığım,

      Siz kendi ışığınızı yükselttiğinizde değişimi ve dönüşümü yaparsanız gelmezler. Böyle insanlar size hayatınıza ders vermek için gelirler.

      Sevgiler ❤

  1. Kaleminize yüreğinize sağlık Nurgül hanım. Enerjilerimizi yükseltmek hep yükseltmek lazım. Hele bu dönemde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir